TIPY NA PEVNĚJŠÍ PRSA A HLADKÝ DEKOLT

 

 

 

 

Každá žena by chtěla mít krásná a pevná prsa s ideální velikostí. Jak ale takové poprsí vypadá? Co žena, to jiný vzhled prsou. Nedá se tak zcela jasně určit ideál. Obecně se ale dá říct, že výhrou jsou pevná a zdravá prsa držící tvar.

 

Jejich pevnost závisí na mnoha fyziologických procesech, která jen těžko žena ovlivní. Během života ženy nastanou situace, kdy se poprsí může zcela změnit, například během těhotenství či kojení. Vliv má také genetika, pohyb, přibírání či hubnutí.

 

Navzdory nejrůznějším problémům ale existuje několik možností, jak docílit pevných a pružných prsou mladého vzhledu. A nemusí jít hned o plastiku. Zkuste několik našich doporučení, která mohou potížím zabránit nebo je alespoň částečně zmírnit.

 

 

 

 

 

POZOR NA RYCHLÉ HUBNUTÍ

 

 

Pokud chcete zlepšit vzhled vašich prsou, určitě vás jako první napadne začít na tyto partie cvičit. Posilování prsních svalů je v pořádku. Když se pro tento krok rozhodnete a současně během toho hubnete, počítejte ale s tím, že se vaše ňadra zmenší. Samotné cvičení za to úplně nemůže, je to spíše důsledek celkového úbytku tuku v těle, a tedy i na prsou. Může se pak stát, že vaše ňadra budou povislá a ochablá. To je dáno především pomalým přizpůsobením kůže. Pro rychlejší adaptaci je tak dobré podpořit správné prokrvení partií.

 

Pamatujte, že čím rychlejší hubnutí, tím bude efekt povislé kůže výraznější. Dobře si také promyslete, na jakou váhu se chcete dostat. Chcete-li zachovat oblejší tvary, je dobré nějaké to kilo navíc mít. Jinak se s kulatým poprsím můžete spíše rozloučit.

 

 

 

 

 

 

 

JEZTE VÝVARY A HODNĚ PIJTE

 

 

V první řadě se zaměřte na svůj jídelníček. Ten by neměl obsahovat tučná a smažená jídla, hodně soli a potravin typu chipsy, uzeniny nebo tučné slané sýry. Tělo byste jen zavodňovali, a to není dobré ani pro pevnost vašich prsou, ani pro celkové zdraví.

 

Naopak zařaďte do stravy ryby, luštěniny, ořechy a semínka. Skvělé jsou rovněž masové vývary, díky kterým dodáte tělu také potřebný kolagen.

 

 

Pro zdravou a pevnou kůži je stěžejní dostatek tekutin. Proto hodně pijte, nejlépe čistou vodu.

 

 

 

 

 

ZKUSTE ZÁKLADNÍ CVIKY PRO PEVNÉ PRSNÍ SVALY

 

 

Jak už bylo zmíněno, základem je rovněž správné cvičení na prsní svaly. Které cviky můžete zkusit v pohodlí domova?

 

 

 

 

  1.  Skvělé jsou například staré známé kliky. Na prsní svaly je to ideální cvik, přičemž můžete využít variantu ženského i mužského kliku. Kliky můžete provádět také vestoje o zeď (jsou vhodné zejména pro úplné začátečníky).

 

  2.  Na pomoc si můžete vzít také lehké činky a odporové gumičky. Využijete je například u rozpažování – vleže na zádech mějte v každé ruce činku (nebo lahev s vodou), ruce předpažte na úroveň hrudníku a poté obě ruce naráz rozpažte až k zemi. Ve stejné pozici vleže můžete rovněž ruce s činkami předpažit a plynule spouštět ruce se závažím za hlavu, dokud neucítíte tah na prsních svalech.

 

  3.  Jako další cvik vhodný v této pozici je tzv. tlak na hruď – ruce s činkami pokrčte na široko a s výdechem činky zvedněte nad tělo.

 

U všech cviků vždy platí, že čím pomaleji daný cvik budete provádět, tím více budou svaly zabírat a cviky budou o to účinnější.

 

 

Pozor ale na příliš vysokou intenzitu posilování prsních svalů. Při vysoké zátěži se mohou prsní svaly zkracovat, což následně vede ke kulatým zádům. Necvičte tedy jen samotné prsní svalstvo, ale zaměřte se také na zádové svaly, včetně trapézů a cviků na ramena.

 

Kromě samotného posilování nezapomínejte na důkladné protahování, díky kterému pomůžete rovnat svou postavu.

 

 

 

 

 

 

 

KDO MAŽE, TEN JEDE

 

Kůže v oblasti dekoltu je velmi jemná a tenká, proto se na ní stárnutí projevuje velice brzy. Chcete-li tedy mít nejen krásné poprsí, ale také dekolt, který s ním úzce souvisí, je potřeba dopřát této partii trochu péče v podobě masáží, používání krémů či vhodných olejů. Pokud nemáte k dispozici speciální kosmetiku určenou pro pevná prsa a dekolt, užívejte na tuto oblast raději přípravky určené na obličej, doporučujeme například lékárenské oleje. Ty se lépe přizpůsobí křehké kůži v oblasti dekoltu. Aplikaci krémů či olejů doprovoďte ideálně lehčí masáží krouživými pohyby zdola směrem nahoru a z vnější strany směrem dovnitř.

 

 

 

 

Pevnou pokožku, nejen na poprsí, ale po celém těle, podporuje dobré prokrvení. Zkuste tedy během sprchy střídat teplou a studenou vodu. Díky tomu se také veškerá kosmetika následně snáze do pokožky vstřebá. Během koupání nebo samotné masáže je také pro dobré prokrvení vhodné používat jemnou žínku, tím účinek ještě o něco navýšíte.

 

 

 

 

 

ZVOLTE SPRÁVNÉ SPODNÍ PRÁDLO

 

 

 

 

Pro krásný dekolt je také klíčové správné zvolení spodního prádla, přesněji podprsenky. Nejde až tak o samotný vzhled, ale zejména o správnou velikost, která poskytne dostatečnou oporu.

 

Podle nejrůznějších průzkumů bylo již několikrát zjištěno, že drtivá většina žen si neumí vybrat správnou velikost podprsenky, nebo svou velikost vůbec nezná a kupuje si nevhodné druhy. Přestože jde o nezbytný kousek v šatníku žen, důležitost správné velikosti je velice opomíjena. Proto je nejlepší zajít do specializované prodejny, kde vám profesionální prodejce dokáže diskrétně poradit a vybrat vhodnou velikost, tvar a typ přesně pro vaši postavu.

 

 

Všechna uvedená doporučení dokážou dobře a efektivně pomoci na cestě za krásnějším, pevnějším poprsím i dekoltem. Ovšem to nejdůležitější je mít hodně trpělivosti. Obnova elasticity kůže je běh na dlouhou trať, proto ve svých snahách nepolevujte, pokud neuvidíte rozdíl za několik dní či týdnů. Na viditelné výsledky si někdo počká i pár měsíců. Za tu práci to ale určitě stojí.

Usnadněte si svou cestu za vysněnou cestou Lipoxalem

VÍCE O LIPOXALU
Veronika Matoušová
certifikovaný výživový poradce se zaměřením na zdravotní obtíže, imunitu, poruchy trávicího traktu a výživu ve sportu

Mohlo by Vás také zajímat: